Resultaten Project CHIP 2016-2018 overweldigend

Resultaten Project CHIP Flevoziekenhuis 2016-2018

Project CHIP Almere-Flevoziekenhuis 2016-2018:

Stijging van totale hoeveelheid gegeven patiënteninformatie binnen 3 jaar 72% (digitaal via Inforium 320%) 

Grote verhoging diversiteit onderwerpen patiënten voorlichting door gebruik Project CHIP database

Early digitale adopters meer dan 90% digitale voorlichting met 90% papieren folder daling

Dat zijn de highlights van de resultaten in het Flevoziekenhuis, drie jaar na de start van Project CHIP Almere. Op 1 mei 2016 startte dit project van een groot aantal landelijke en lokale zorgpartners in Almere op initiatief van de Stichting BetrouwbareBron en Mediwebs BV. Transmuraal werd 1 digitale tool (Inforium) en 1 gemeenschappelijke database (Project CHIP/BetrouwbareBron database) gebruikt.

De resultaten waren opmerkelijk. In het eerste implementatiejaar startte nagenoeg de hele eerste lijn va de Zorggroep Almere en de meeste afdelingen van het Flevoziekenhuis en de KinderKliniek. Na het opstartjaar zijn alle zorgorganisaties doorgegaan met een enorme groei. In 2018 werden handmatig meer dan 100.000 Inforium berichten naar Almeerders op maat gestuurd. Daarnaast werd Project CHIP Almere uitgebreid met de nulde lijn/preventie met de JGZ Almere.

Dit rapport laat zien dat het lange termijn effect groot is. Met eenvoudige digitale middelen kan de behoefte aan informatie van patiënten meer, beter en breder vervuld worden. Met onbegrensde groeimogelijkheden zonder belasting van meer werk, budget of milieu. Door slim om te gaan met informatie, techniek en samenwerking kan dit resultaat ook op andere plaatsen bereikt worden.

Wij wensen u veel leesplezier toe.

Team Project CHIP Almere

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]