Eindrapportage project CHIP

PROJECT CHIP ALMERE UITMUNTEND RESULTAAT

  • Transmurale, grootschalige implementatie van Inforium. Binnen 1 jaar meer dan 44.000 keer informatie op maat (Inforiums) door huisarts, apotheker en medisch specialist aan patiënt gestuurd.
  • Grootste gezamenlijke database van betrouwbare Nederlandstalige gezondheidsinformatie voor transmuraal gebruik
  • Meest gegeven rapportcijfer door medische specialistische afdelingen: 9
  • Voorziet in hoge behoefte met hoge tevredenheid patiënten (68 % geeft 7 of hoger onder 868 respondenten)
  • Inforium na afsluiting project CHIP door alle deelnemende zorgorganisaties opgenomen in het standaard zorgproces

 

Klik grafieken om te vergroten

In de eindrapportage worden de resultaten van het project CHIP Almere gegeven. Het project CHIP Almere is mei 2016 gestart en op 1 mei 2017 afgesloten. CHIP staat voor Connected Health Information Platform.

Het project is gestart in regio Almere; zorggroep Almere, De Kinderkliiek en het Flevoziekenhuis waren belangrijke lokale spelers. Het project, met de patiënt als centrale speler, is mede mogelijk gemaakt door Zilveren Kruis, CZ en VGZ, het ministerie van VWS en diverse  belangenorganisaties van zowel vakverenigingen, non-profit  en patiënten organisaties.

In de praktijk betekent het transmuraal gebruik van dezelfde e-health tool en het gebruik van een gezamenlijke database betekent een grote stap in de samenwerking tussen zorgverleners en patiënten krijgen al hun informatie op dezelfdzij, gebruiksvriendelijke manier.

Download het gehele rapport hier.

Er is ook de Project CHIP toolkit met praktische implementatietools en Lessons Learnt.